Vacature: Bestuursfunctie secretaris

Jezelf laten onderdompelen in de geheimen van natuur rondom de stad? Geboeid raken door ogenschijnlijk saaie beroepen? Meedenken over hoe je kunst brengt naar kinderen in ziekenhuizen? Als secretaris bij het bestuur van Stichting BeeldBepalend maak je dit allemaal mee, omdat je nauw betrokken bent bij onze projecten.
Deze vacature is inmiddels vervuld, reageren is niet meer mogelijk.
De stichting beschikt over een uitgebreid netwerk van makers die actief zijn op verschillende gebieden zoals kunst, cultuur, televisie en zorg. De komende maanden beloven erg interessant te worden, omdat diverse projecten worden afgerond en uitgevoerd.

Wie zijn wij?
Stichting BeeldBepalend produceert en ondersteunt culturele projecten in Noord-Nederland die mensen bewuster maken van de leefwijze en (natuurlijke) leefomgeving van henzelf en anderen. Onze projecten worden in verschillende culturele disciplines gemaakt. Bijvoorbeeld: film, theater, beeldende kunst, cultureel erfgoed en journalistiek.

Wat doen wij?
We staan aan de start van nieuwe culturele en maatschappelijke projecten. Daarnaast zijn we bezig met de afronding van twee projecten: 'Kunstberg' en 'Verborgen verhalen van Groningen'. Bij Kunstberg is een mobiele kunstpresentatie (een kunstkar) ontwikkeld die de mogelijkheid biedt om kunst te brengen naar kinderen die in het Martini Ziekenhuis verblijven. 'Verborgen Verhalen van Groningen' is een televisieserie die verrassende inzichten biedt over onze eigen Groningse cultuur.

Over de functie
Als secretaris krijg je te maken met de bestuurlijke kant van de stichting, maar daarnaast is er veel ruimte voor jouw creatieve inbreng. Je hebt daardoor invloed op de keuze, vorm en uitvoering van toekomstige projecten. Daarnaast werk je samen binnen een netwerk van makers en culturele organisaties.

Vier tot zes uur per week houd je je bezig met deze taken:
  • Vergaderingen van het bestuur bijwonen
  • Inhoudelijk meedenken op bestuursniveau
  • Verantwoordelijk zijn voor het jaarverslag
  • Maken van notulen en een actielijst vanuit de bestuursvergaderingen
  • Bijhouden van administratieve gegevens van de vrijwilligers bij de stichting
  • Contact onderhouden met de pers en organisaties
  • Meedenken met projectgroepen op het gebied van fondsenwerving, PR en communicatie
Wat levert het jou op?
Een bestuursfunctie bij Stichting BeeldBepalend is een vrijwillige functie. Bij Stichting BeeldBepalend draag je actief bij aan de voortgang van evenementen en projecten. Het geeft voldoening wanneer de eindresultaten zichtbaar worden en dat gaat dit jaar volop gebeuren.

Binnen de stichting heb je daarnaast de volgende mogelijkheden:
  • Werkervaring opdoen bij een culturele organisatie
  • Het opbouwen en onderhouden van een professioneel netwerk in de culturele sector
  • Toegang tot interessante en inspirerende culturele activiteiten
  • Onderdeel zijn van een betrokken en gezellige groep medewerkers
Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Like Veeman (voorzitter Stichting BeeldBepalend) via info@stichtingbeeldbepalend.nl

Reageren?
Mail naar: info@stichtingbeeldbepalend.nl

Onbezoldigde vacature | Organisatie: Stichting BeeldBepalend | Functie: Secretaris Bestuur | Plaats: Groningen | Omvang: gemiddeld 4 uur per week.