Projecten

Stichting BeeldBepalend houdt zich bezig met uiteenlopende projecten. Wat deze projecten gemeen hebben is dat zij aandacht vragen voor zaken die meer zichtbaarheid verdienen: individuen, groepen mensen, aspecten van de maatschappij en natuur.

Dit overzicht bevat alle lopende, in ontwikkeling zijnde en afgeronde projecten van Stichting BeeldBepalend. Meer weten of meehelpen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief of word vrijwilliger

Lopende projecten

Het Duitsland van Groningen

Het Duitsland van Groningen

Groningen en Duitsland, hebben die elkaar echt zoveel beïnvloed? Kunnen we in Groningen zichtbare of onzichtbare aspecten van de relatie terugvinden?

lees meer

Het <span>s</span>aaiste ber<span>o</span>ep van <span>G</span>roningen

Het saaiste beroep van Groningen

Een televisieprogramma waarbij social media wordt ingeschakeld om erachter te komen wie het saaiste beroep van Groningen uitvoert. Wat is de motivatie van deze persoon?

lees meer

Kunstberg

Kunstberg

Kinderen in een ziekenhuis hebben niet altijd de mogelijkheid om musea of andere expositieruimtes te bezoeken. Kunstberg brengt hier verandering in…

lees meer

Voltooide projecten

BRIES

BRIES

Bijna negentig jaar geleden bracht het Minerva Ballet een dansvoorstelling op Landgoed De Braak. Op deze bijzondere locatie wordt in de zomer van 2014 opnieuw een dansvoorstelling gebracht en een verbinding gelegd tussen cultuur, natuur, heden en verleden…

lees meer

AChtertuin <span>v</span>aN <span>G</span>roningen

AChtertuin vaN Groningen

De Achtertuin van Groningen is een vijfdelige televisieserie waarin boswachter Bart Zwiers presentatrice Marloes ten Kate meeneemt naar de natuur vlak bij de stad Groningen.

lees meer

Wiskunde in de Gouden Eeuw

Wiskunde in de Gouden Eeuw

Bij de Universiteit van Franeker werd er in 1629 een student ingeschreven die een van de beroemdste wiskundigen uit die tijd zou worden: René Descartes.

lees meer

Gestopte projecten

Langley did it

Langley did it

In Europa blijken een paar honderd mensen dezelfde passie te hebben: jojoën. De documentaire Langley Did It neemt de kijker mee naar een verborgen wereld…

lees meer

Station: Groningen

Station: Groningen

Voor de reiziger is het altijd vrij eenvoudig: men stapt in de trein en wordt van A naar B vervoerd. Toch is dit niet zo vanzelfsprekend als je zou denken.

lees meer